"Stablo"

Izdavač: Aquarius Records | Format: CD, LP | Godina izdanja: 2014.

Stablo-Nina-Romic-cover
Popis pjesama
1. Savršeno Običan Dan
2. Vožnja
3. Kraj Mene
4. Obod Šešira
5. Bicikl
6. Možda
7. Stablo
8. Dječakova Pjesma
9. Vuprem Oči
10. Osmijeh Kao Porculan

Glazba & Tekst
Nina Romić

Aranžman
Nina Romić, Ivica Antunović,
Fred Lanz, Petar Cvahte

Producent
Mark Mrakovčić

Mix i Master
Mark Mrakovčić

Dizajn omota
Niko Potočnjak

Fotografija
Marko Nakić,
Karla Jurić

"Stablo" je zasnovano na Nininim pjesmama i njezinim osobinama, ali je i plod cijelog benda s unaprijed razrađenim aranžmanima s mjestimičnim uklizavanjem u jazz i blues, možda i po uzoru na Joni Mitchel...krasan i sjajan album iznimno talentirane te sve vještije i samopoouzdanije Nine Romić čiji kantautorski talent, osebujan glas i profinjene ljubavne pjesme zaslužuju i vaše vrijeme i vaš novac.

Aleksandar Dragaš
Jutarnji List
Ocjena 4/5

Spot za pjesmu "Možda"

Play Video
Nina Romić - "Možda"

U mističnom, i na momente hektičnom video spotu za pjesmu “Možda”, Nina traži neimenovani entitet koji kruži gradom i otima ljude. “Pjesma u sebi ima puno energije i pozitivna je papazjanija više stilova. Od početka nam je bilo jasno da moramo napraviti jedan divlji i drugačiji spot, više umjetnički usmjeren nego pop. No, iz tog ‘divljaštva’ koje smo isprva mislili snimiti, procvala je drugačija ideja koja nas je na kraju sve uvela i odvela u tu fiktivnu zbilju.” – otkrio je redatelj video spota.

Redatelj Filip Filković Philatz spot je zamislio kao mračni-tehno-utopistički kratki film ispunjen jezivim, satiričnim i mističnim zbivanjima koja se odvijaju u naočigled običnom svijetu. Spot ostavlja retro dojam koji nas vraća u 80-te jer je u potpunosti osmišljen i napravljen u stilu ‘1000 puta gledanih i ispranih filmova na VHS-u’. Kako bi tome ostao dosljedan Filković je osmislio i svojevrsni teaser za video i to u obliku VHS covera. Inače, spot je sniman u srpnju, a ono što je definitivno išlo u prilog u tome je nametnuta prilika koja se ne propušta – iskoristiti impresivan tzv. super mjesec, što se i vidi u samom spotu.

Na spotu su između ostalih surađivali i dečki iz Urbanog Istraživanja (Miha, Buljan i Matija) te art direktor More-Magnets produkcije Luka Vucić.”

Redatelj: Filip Filković Philatz
More-Magnets produkcija

Ninini su glazbeni prostori nešto kao presjeci svakodnevnih ljepota za koje ova glazbenica očito ima oko i uho..... stvarno uviđam da kvaliteta kod Nine ne ostavlja mjesta sumnji u konstantno nadmašivanje vlastitih dosega i zato želim vidjeti kako će se njena glazbena priča nastaviti. Jedva čekam idući album!

Mislav Živković
Soundguardian.com
Ocjena: 9/10

Ako je njen debi "Daljine“ sadržavao intimnu, introvertnu priču, a "Ptice" ljutnju,"Stablo" jasno označava Ninin rast i grananje svog izričaja u nekoliko različitih smjerova, s jasnim ishodištem. "Stablo" betonira Ninin status vodeće hrvatske kantautorice mlađe generacije.

Zoran Tučkar
Muzika.hr
Ocjena 4,5/5

Spot za pjesmu "Savršeno običan dan"

Play Video

Melankolična atmosfera i sugestivne zvučno-tekstualne "slike" i dalje su Ninino bitno oružje.

Zlatko Gall
Slobodna Dalmacija

Nina na "Stablu" dokazuje da može sve.

Dražen Samaranduj
Potlista.com

Nina i društvo našli su taman dobar omjer akustike i progresive/psihodelije tako da baš svi budu zadovoljni.

Pedja
Terapija.net
Ocjena 9/10

Usudila bih se reći da je ovo najbolji Ninin album do sada i ostaje zaključak kako je ime albuma, baš kao i njegov sadržaj, pun pogodak.

Ivana Belošević
Stereoklip.com

"Stablo" kao da crpi ono najbolje iz davno minulih vudstokovskih vremena, podsjećajući čaš na opojno psihodelično melodiziranje Mamas & Papas i Jefferson Airplanea, a čas na intimističko uranjanje u nutrinu po uzoru na Joni Mitchell, a opet sve to kao da je snimano u duhu onog trenutka kad su Karlo Metikoš, Josipa Lisac i Ivica Krajač stvarali 'Dnevnik jedne ljubavi'...Jednostavno ovako izvrstan album s izvrsnom pjevačicom i autoricom uistinu zaslužuje biti popularan.

Z. Stajčić
Ravnododna.com
Ocjena: 10/10

Making of "Stablo"

Play Video

Poslušaj album “Stablo” na Deezeru