"Jezero"

Izdavač: Aquarius Records | Format: LP | Godina izdanja: 2023.

Nina-Romic-Jezero_cover-ninaromic.com
Popis pjesama
Jezero
Uspavanka
Oduvijek i zauvijek
Brus papir
Izrast ćeš iz boli
Maloj ptici
Jedini dom
Želim
I plovi brod
Ono što bi htjela

Glazba & Tekst
Nina Romić

Aranžman
Jelena Galić, Silvio Bočić

Produkcija/Miks/Master
Silvio Bočić

Gost
Leo Beslać

Dizajn omota
Maja Maar

Master vinyla
Pavle Miholjević

Album “Jezero” je dostupan na vinilu u glazbenim dućanima ili na upit putem kontakt forme.

"Praćena nevelikim instrumentarijem, točnije gitarom, električnim i akustičnim basom, mandolinom, bubnjevima, udaraljkama, klavijaturama, te pratećim vokalom sjajne Jelene Galić, zvučna struktura sugerira da su Nina Romić i Ninini gradili Eiffelov toranj zvuka, a ne zid zvuka. Čuje se sve i u svakom šumu se dade lijepo uživati, svaki trzaj žice ili udarac ksilofona odzvanja, ti tonovi su ekspresivni i jezgrovito dovoljni, a Jelenina i Ninina dvoglasja su posebna čarolija. To je koktel borbe kroz mirnoću, prisutnosti sada i ovdje koja prirodno prelazi u trans, to je suzdržanosti koja polako otkriva emocije kao što potok prerasta u rijeku." - Ravno Do Dna

Kratki film "Jezero"


Play Video

Kratki film “Jezero”, snimljen uz soundtrack istoimene pjesme Nine Romić, slojevito je ostvarenje produkcijske kuće “šta će oni”.

 

Audiovizualni format iskorišten je kao idealan medij za podizanje unutarnjih previranja priznate kantautorice na još višu razinu.

Dok pjesma funkcionira kao anksiozni napadaj tijekom dijaloga sa samim sobom, kratki film istražuje složen odnos čovjeka i moderne civilizacije. U njemu se isprepliću sirovo prikazani osnovni ljudski nagoni i potreba za povlačenjem iz civilizacije sa silovitom neminovnošću povratka u ugodu i, često, dekadenciju modernog života.

Glavni lik (Josip Kolić) briljira sugestivnom interpretacijom, a dramatičan kraj daje jednako onoliko odgovora koliko i otvara pitanja.

"Rijeke i potoci svojim tokom stvaraju udubljena, da ne kažemo depresije, koje kasnije postaju jezera, a tu prirodnu metaforu uklopljenu u sedmominutni portal na ulazu u album možemo čitati kao pronalazak trenutka mira u vječnosti vrludanja. Konačna poruka Jezera jest da ne zaboravimo na taj trenutak." - Glazba.hr

"Magično je slušati Ninu svaki put, u to nema sumnje. Ima nevjerojatnu lakoću prenašanja svojeg sentimenta kroz pjesme, pa čak i kad se ovoliko ogoli. Jednostavno rečeno, Nina Romić “Jezero” je još jedno vrhunsko djelo u nizu ove bezvremenske autorice, prava divota za slušanje." - Muzika.hr"